Bizden Haberler

ASAŞ, İhracatın Metalik Yıldızı Oldu
28.02.2018
ASAŞ, İhracatın Metalik Yıldızı Oldu
28.02.2018

ASAŞ, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından düzenlenen İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni’nde 2 ödül birden aldı. 27 Şubat 2018 tarihinde Raffles İstanbul Otel’de gerçekleştirilen tören, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Volkan Ağar’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Bu sene 8’ncisi düzenlenen törende ASAŞ, Alüminyum Çubuk ve Profiller kategorisinde birincilik, Alüminyum Sac, Levha ve Folyo kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.

İstikrarlı yükselişini sürdürerek geçtiğimiz yıl İSO 500 listesinde 79. sırada bulunan ASAŞ, son 15 yılda her yıl yüzde 25’in üzerinde büyüme gösteriyor. 2018’de reel olarak yüzde 25 büyümeyi hedefleyen şirket, 5 yıl içinde Türkiye’de sanayi şirketleri içinde ISO 500’de ilk 25 sanayi kuruluşu içinde olmayı hedefliyor. ASAŞ’ın 680.000 bin metrekare alan üzerine kurulu 300 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesislerinde 2 bin 300 kişiyi istihdam ediliyor.

2017 yılını 1,6 milyar TL satışla kapatan ASAŞ, 5 kıtada 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Avrupa’da konusunda en entegre tesislerden birine sahip olan, teknolojiye ve insana yönelik yatırımlarıyla yükselen başarı ivmesine sahip olan firma, başta Batı Avrupa olmak üzere farklı kıtalarda belirlenen plan dâhilinde faaliyetlerini hayata geçirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Stratejik yatırımlarıyla teknolojisini ve teknik altyapısını geliştiren firma; kurduğu sektördeki ilk AR-GE merkezi ile havacılık, uzay, otomotiv ve raylı sistemler sektörlerinin nitelikli ürün ihtiyaçlarına uygun olarak müşterilerine proje, tasarım ve eğitim desteği de sağlıyor. Yer aldığı nitelikli projelerle yurt dışına da açılan ASAŞ; Avrupa Birliği tarafından desteklenen Horizon 2020 kapsamındaki Shift to Rail programı kapsamında Türkiye’den ilk defa Mat4Rail projesi ile AB’den hibe almaya hak kazanan firma oldu. Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nin (CERN) iki ihalesini birden kazanarak, alüminyum sektöründe CERN’e ürün verebilen ilk tedarikçi olan ASAŞ; yeni dönemde de dijitalleşme projelerine ağırlık vererek güçlü bir dönüşüm için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yenilikleri takip edip, geleceğin trendlerini önceden öngörerek yapılanmasını planlamak ASAŞ’ın başarısının altında yatan en önemli değerlerden biri. Bu kapsamda Genom 2020 olarak adlandırılan proje ile ASAŞ, kendi genetik kodlarını inceleyerek tekrardan yapılandırmayı hedefliyor. Odağında müşteriye verilen hizmetin kalitesinin arttırılması ve süreçlerin daha verimli hale getirilmesi olan Genom 2020 projesiyle, tüm firmanın işleyişi mercek altına alınarak süreçler dijitalleşme trendleri de dikkate alınarak geliştiriliyor.  ASAŞ, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 kriterlerine göre yeniden yapılanma yolunda emin adımlarla ilerliyor.