Bizden Haberler

ASAŞ, İstanbul Aluexpo Fuarı’nda Yerini Aldı
Ekim 2015
ASAŞ, İstanbul Aluexpo Fuarı’nda Yerini Aldı
Ekim 2015

Sahip olduğu teknolojik yatırımları ve kalite bilinciyle içinde bulunduğu sektörlerde Avrupa’da lider üreticiler arasında yer alan Asaş, bu yıl 7.si düzenlenen Aluexpo Fuarı’nda farklı sektörlerdeki müşterileriyle bir araya gelerek grubun alüminyum konusunda üretim faaliyetlerinde yer alan rulo, levha, folyo, boyalı levha, ekstrüzyon profil ve kompozit panel ürünlerini sergilemiştir.

İnşaat, otomotiv ve ambalaj sektörleri başta olmak üzere birçok sektöre hizmet veren, müşteri sadakati, teknik uzmanlık ve çalışan motivasyonunun birleşimini temel alan bir yönetim ve bakış açısına sahip olan Asaş, 80 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Asaş’ın 2014 yılında devreye aldığı “Alüminyum Yassı Mamuller Üretim Tesisleri” ülkemiz için de çok önemli olan bir yatırım olup yüksek teknolojiye sahip makine ve ekipmandan oluşmaktadır. Tesiste, Avrupa’nın en geniş ebatlı sürekli döküm hatları ve Türkiye’de, sektöründe tek ve Avrupa’da da nadir olan 6 - H (6 hadde merdaneli) soğuk hadde tesisi bulunmaktadır. Üretimini gerçekleştirdiği 2600 mm çapında, 2200 mm enindeki 26 tonluk alüminyum dökme rulolar, Türkiye’deki en büyük ebatlı rulo olma özelliğine sahiptir. Tesisin boya hattı sektördeki en geniş hatlardan, folyo haddeleme hattı ise dünyanın en geniş ve en hızlı üretim yapabilen hatlarından biridir.

Asaş Alüminyum yeni yatırımı olan Yassı Mamuller Tesisleri’nin yanı sıra 25 yıldır faaliyet gösterdiği Alüminyum Ekstrüzyon Profil Üretimi ve 10 yıldır faaliyet gösterdiği Kompozit Panel Üretimi ile Türkiye’nin en büyük entegre alüminyum ekstrüzyon üretim tesislerine sahip olup Ekstrüzyon ve Kompozit Panel Üretim sektörlerinde sektör lideri konumundadır.

Aluexpo Fuarı değerlendirmesini yapan Asaş Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz;

“İşimizi, 1.900 kişiye istihdam sağlayan büyük sanayici firmalardan biri olmanın ötesinde ülkemiz için bugünden çok daha fazla katma değer yaratacak yetkinliğe erişerek, sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak büyütüp geliştirmeyi hedefliyoruz. Etik değerlere koşulsuz bağlı, çalışan mutluluğunu her zaman birinci derecede önemseyen ve tüm paydaşlarının güven duyduğu firma olabilmenin gururunu her zaman taşıyor olmak en büyük arzumuzdur.

Asaş bünyesinde kurduğumuz sanat atölyemiz sayesinde, üreterek hayatın her alanında yer alan Asaş’tan, aynı zamanda hayata estetik ve işine sanat katan Asaş olma yolunda ilerliyoruz. Bünyemize bu yıl kattığımız Asaş Sanat çatısı altında; güzel sanatlar bölümü öğrencilerini, akademisyenleri, sanatçılarımızı destekleyerek ve hatta çalışanlarımızın eş ve çocuklarından sanata ilgi duyan kişilerin de eser yaratmasına ve sanatın herkes tarafından ulaşılabilir olması adına sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi de hedeflemekteyiz.

Ayrıca, 1750 metrekarelik binası tamamlanmış olan ve yaklaşık 80 tecrübeli mühendis ve teknikerin yer alacağı AR-GE Merkezi’mizin de bu ay içinde açılışını yapacağız. Böylelikle çalışanlarımızın yaratıcı fikirlerini hızla hayata geçirerek küresel rekabette ülkemizin sürdürülebilir başarılara imza atması yönünde işimize ve ülkemize değer katacağımıza inanıyoruz.” dedi.