Bizden Haberler

Ulaşım Sektöründe ASAŞ Kalitesi
Eylül 2018
Ulaşım Sektöründe ASAŞ Kalitesi
Eylül 2018

Dünya’nın dört bir yanından ziyaretçilerin ağırlandığı, ulaşım, taşımacılık ve lojistik sektörlerinin en önemli fuarı olan IAA Hannover Fuarında ASAŞ, alüminyum ekstrüzyon ve yassı mamuller ürün grupları ile yer aldı. Ziyaretçilerin yatırım kararlarını vermelerinde yol gösterici konumda olan fuar, hem ASAŞ’ın sektördeki başarısını hem de ihracat hacmini yükselterek ülke ekonomisine katkıda bulunması bağlamında önem arz ediyor.

Asaş,  uzun yıllardır otomotiv sektörüne yüksek nitelikli ürünlerle (ABS fren hidrolik blokları, araç tamponları, elektrikli araç yapısal profilleri, batarya kasaları, titreşim sönümleyici parçalar, vs.) hizmet veriyor. Son 10 yıldır da dünya pazarlarında demiryolu sektöründe araç imal eden en uzman firmalara araç gövdelerinin tamamını oluşturan özel alaşımlı ve farklı kesitli alüminyum yapısal profillerin imalatını gerçekleştiriyor. Müşterilerine tasarım, ARGE ve mühendislik desteği de vererek mobil sistemler (metro, tramvay, hızlı tren, otomotiv vb.) konusunda ortak özel projeler geliştiriyor. 10 yılda demiryollarını alüminyum dolduran 800 den fazla tren seti yani yaklaşık 3200 yolcu vagonu Asaş tarafından üretilmiş profillerle Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika da güvenle seyir halinde.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Metrorail Forum’da ASAŞ, metro ve hafif raylı sistem araçlarına enerji sağlayan bir elektrifikasyon sistemi olan Rijit Katener Sistemini sektör profesyonellerine tanıttı. Konvansiyonel katener sistemlerine alternatif olarak ortaya çıkan bu sistem, diğer klasik katener sistemlerine göre daha güvenilir, basit, kolay bakım yapılabilir ve düşük maliyetli çözümler sunuyor.

Sahip olduğu sektör deneyimi ve bilgisiyle ASAŞ; sürekli büyüyen otomotiv pazarına uluslararası standartlara uygun hassas toleranslarda profil tedarik etmesinin yanı sıra, 10 yılı aşkın tecrübesiyle raylı taşımacılıkta kullanılan yapısal gövde, iç ve dış aksam özel alaşımlı profilleri üretiyor; enerji sektörü için boru bara, lama, soğutucu profiller ve LED profiller gibi ürünler ve inşaat, denizcilik, havacılık, karayolu taşımacılığı, mobilya, beyaz eşya, elektrik & elektronik aletler gibi daha bir çok farklı sektörde kullanılmak üzere çok çeşitli profil üretimi yapıyor ve küresel çapta projeler için ürün tedariği sağlıyor.